De Paaskoekjes voor deze Pasen

Gepubliceerd op 15 maart 2024 om 17:07

Met Pasen om de hoek, is het tijd om de keuken in te duiken en een aantal heerlijke traktaties te maken. Een van de meest geliefde tradities tijdens deze feestelijke periode zijn paaskoekjes. Deze kleurrijke lekkernijen zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook perfect om te delen met vrienden en familie tijdens deze vreugdevolle gelegenheid.

 

Ingrediënten

Om je eigen paaskoekjes te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout
  • Paasuitstekers
  • Decoratiematerialen zoals glazuur, sprinkles, en gekleurde suikerkorrels

Instructies

  1. Bereid het Deeg Voor: Meng de bloem en het zout in een kom. In een aparte kom, klop je de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en vanille-extract toe en meng goed. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en kneed tot een deeg ontstaat. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.

  2. Rol het Deeg Uit: Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Gebruik paasvormige koekjesuitstekers om vormen uit te steken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Bakken: Verwarm je oven voor op 180°C en bak de koekjes gedurende 10-12 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen op een rek voordat je begint met decoreren.

  4. Decoratie: Zodra de koekjes zijn afgekoeld, is het tijd om ze te versieren. Gebruik het glazuur en verspreid het over de koekjes. Voeg vervolgens sprinkles, gekleurde suikerkorrels en andere decoraties toe naar wens. Laat het glazuur drogen voordat je de koekjes serveert.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.